Carregant...
Carregant...

Vés al contingut (premeu Retorn)

Wipuri

Tipus d'activitat
Concurs d'arquitectura
Convocant
Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet
Àmbit
nacional
Crida
Nacional
Composició del jurat
Nacional
Naturalesa del jurat
Jurat intern a entitat convocant
Caràcter
D'avantprojectes
Descripció
La nova biblioteca municipal de Sant Vicenç de Castellet se situa en el solar de l'antic Ateneu, davant un dels espais més importants del poble: la plaça Anselm Clavé. L'ús públic d'aquest equipament i la seva situació al cor urbà fan entendre la nova biblioteca no només com un espai de lectura i recolliment sinó també com un espai de lleure i concurrència ciutadana.
El volum exterior de l'edifici recull les alineacions a carrer de la parcel·la actual i s'ajusta a l'alçada reguladora màxima (10 metres) en tot el seu perímetre. D'aquesta manera, es torna a consolidar l'illa existent formada per l'edificació residencial que es manté i el nou equipament en forma de "L".
L'accés principal es col·loca davant de la plaça, en una situació similar a l'accés de l'antic Ateneu. Aquest punt d'accés es produeix per la zona d'escales i serveis que configura l'espina equipada que permet dividir l'edifici en dos paquets, corresponents a les fases I i II. D'aquesta manera l'accés permet una relació directa de la Biblioteca amb la plaça però allunyada de la zona central d'aparcament de cotxes.
Data de resolució
2009-12-30
Concurs
Concurs per a la nova biblioteca municipal de Sant Vicenç de Castellet
Resultat
Sel·leccionat
Repositori
http://hdl.handle.net/2117/9070 Obrir en finestra nova

Participants