Loading...
Loading...

Go to the content (press return)

Porta d’Horta de la Serra de Collserola. Naturalment

Type of activity
Architectural competition
Organizer
Ajuntament de Barcelona
Field
nacional
Call
External jury
Jury composition
Nacional
Jury
Jurat intern a entitat convocant
Position
Preliminary project
Description
Hi ha un canvi de paradigma que s’imposa de manera imparable: la ciutat és per a les persones, per a les bicicletes, per a vianants.
El gran Parc Lineal ha de negociar amb la densitat de trànsit però obté la superfície necessària per tenir entitat com a espai verd estancial i de caràcter lineal; ideal per caminar, córrer, fer esport o simplement pujar l’últim tram de ciutat camí de casa. La rotonda que intercepta la Ronda de Dalt és més gran que moltes places de la ciutat. S’hi accedeix sense tocar a terra. La regalem per a pràctiques esportives i d’oci (skate, bmx, long-board) als adolescents mentre no hi té lloc cap competició oficial vinculada al Velòdrom. De pas, la rotonda resol amb naturalitat els girs i els accessos al Velòdrom i al barri de nova construcció.
La topografia aconsella traçar una llosa que resolgui els desnivells per crear un pla sense cotxes damunt el qual creixi el barri. L’espai generat a la cota de la Ronda allotjarà la planta de biomassa, els equips i instal•lacions, l’emmagatzematge d’aigua i energia, aparcaments, i un hipotètic accés al túnel de Collserolla. A la cota habitada, un tapís de construccions lleugeres que alternen vivendes amb hivernacles i petits equipament recorda vagament una estructura de carrers i places. La densitat ha de ser suficient per generar la massa crítica que permeti anomenar-lo “barri” o establir un diàleg equilibrat amb el Velòdrom i la muntanya. Aquest enclavament es pensa primordialment com un lloc per viure segons nous models de confort i qualitat de vida que abanderen certs valors associats a la sensibilitat mediambiental, la cultura del reciclatge, la creació de comunitats d’interessos o la dissolució de les barreres generacionals diferents als que té la ciutat central, més interessada en qüestions de representativitat, d’un altre tamany o independència.
L’espai habitat queda rodejat per un vial que resol accessos i assegura els manteniments mentre afavoreix la connexió entre Montbau, Mundet i Horta minimitzant la presència del cotxe. Més enllà, una sèrie de terrasses cultivades amb vinyes crea un paisatge híbrid entre el natural i l’artificial que embolcalla algunes preexistències d’escassa qualitat mediambiental que poden així canviar el seu metabolisme per tenir sintonia amb el medi. Endinsats a la muntanya, els corriols, les masses boscoses i el passeig de les aigües troben un nou destí com a ingredients de la ciutat contemporània revelats per l’arquitectura. El conjunt construeix una desitjable façana per a la Ronda i s’espera que pugui afectar i difondre les seves virtuts de naturalització, integració i diversitat als enclavaments residencials adjacents que arrosseguen la seva disgregació i discontinuïtat com a font de totes les seves carències.
Els límits de l’espai edificat no depassen la franja que ja avui es defineix com a urbana. A partir d’allà, totes les accions són de caire paisatgístic, naturalista o agrícola com la de replantar les vinyes històriques desaparegudes per la fil•loxera que es plantarien en quantitat suficient per produir una exclusiva DO de la Porta d’Horta. La natura entra a la ciutat per la porta gran proposant la “collserolització” de Barcelona invertint el sentit de la històrica invasió de la muntanya per la ciutat.
Date of resolution
2012-05-02
Competition
Concurs Portes de Collserola. Barcelona
Result
Mention
Repository
http://hdl.handle.net/2117/18357 Open in new window
URL
http://www.mim-a.com/projectes/paisatge/porta-dhorta-collserola-i/ Open in new window
Group of research
ARCHT - Present architecture, to construct today, to learn today
REARQ - Rehabilitation and Architectural Restoration

Participants

Attachments