Loading...
Loading...

Go to the content (press return)

House & Studio in Canet de Mar: Controlling Climate Conditions

Author
Valor, J.; Llimós, L.
Type of activity
Journal article
Journal
UrbanNext
Date of publication
2019-07
First page
1
Last page
7
Repository
http://hdl.handle.net/2117/165482 Open in new window
URL
https://urbannext.net/house-studio/ Open in new window
Abstract
Situated in the old heart of a small coastal village, on a plot previously occupied by a car park, the building houses a double use, as a home and as a studio. The project is based on the goal of achieving climate control by means of passive systems and seeks to integrate with the surrounding urban fabric. This is all reflected in the choice and use of the materials, in the attention to the pre-existing conditions – such as the conserved masonry party wall – and the anonymity of the façade ...
Citation
Valor, J.; Llimós, L. House & Studio in Canet de Mar: Controlling Climate Conditions. "UrbanNext", Juliol 2019, p. 1-7.
Keywords
Alternative Domesticity, Climate control, ContextExtended, EnvelopesFaçade, In-between space, Legacy, Mixed use, Multifunctional building, Passive ventilation, Performative Envelope, Relational space, Solar Energy, Working Space
Group of research
AR.I.EN - Architecture, Industry and Engineering

Participants